Residence «Auf dem Stein»

Niederteufen, Switzerland

We provided full interior layouts for the apartment, outlining definable living areas to provide the most functional and comfortable suite of rooms within the building’s existing framework. Embracing an open-plan living, the apartment is zoned to contain cosy, more enticing areas that create a feeling of intimacy. 

Our team also provided a complete interior design package, including a series of luxury finishes, like warm silk carpets, dark oak wood panels, herringbone floors in marble, white and grey marble accents and metal screens that partially divide the living area from the billiard room.

A white marble kitchen island, centrally placed amidst dark oak wood panels, makes a bold statement. The monochrome scheme comes to life through elaborate lighting that enhances the quality of carefully selected materials and textures. Light and shadow is the predominant theme.

Factsheet

  • Type
    Apartment
  • Location
    Teufen, Switzerland
  • Scope of Work
    Interior Architecture and Design, Lead Design Supervision
  • Year
    2014
  • Client
    Private
  • Partner
    Werhonig Lichtplanungs GmbH,
    Cavigelli Architekten AG
  • Photography
    Reto Guntli & Agi Simoes

«Black and white, light and shadow is the predominant scheme.»

Ina Rinderknecht
 

«The monochrome scheme comes to life through elaborate lighting.»

Ina Rinderknecht